"Jadilah wanita umpama bunga dalam Kaca, tidak mudah didekati, hanya mereka yang benar-benar mampu dapat menyentuhnya."

Wednesday, May 22, 2013

:: kedekut ke jimat ::

minggu lepas ana g bershoping hadiah dengan tunang...and than jalan-jalan g sane g sini..g mydin putrajaya cri alat pensel murah sikit...untuk makluman ana g cari barang tu hari sabtu..jadi hari sabtu kan hari tanpa plastik..pertama kali ana dengar kat budak casheir tu cakap cam ni

budak mydin : kak,nak brpe bnyk plastik ye?
ana : plastik buat ape?
budak mydin : hari ni plastik kena bayar
ana : berape berapa la tak kesah
budak mydin :(masukkan barang ana yg banyak2 tu kat dlm 1 plastik)
ana : (muke diam je)
budak mydin : nape akak pandang cam tu,akak td suruh saye masukkan dalam plastik kan
ana : masukkan je la semuat n sesuai mane
budak maydin : (masukkan semue brg dalam 1 plastik tu sampai koyak plastik tu)
ana : koyak kenape ni ?
budak mydin : akk tadi kata suruh sye msukkan seberapa yg boleh kan,jd sye msukkan la byk2
ana : tak faham lahai awak ni..awak ni budak baru ye...
en tunang : (geleng kepala )

4 plastik die kire sume...suh kire barang tu kan kalau da di scan akan kire automtik sume serentakkan...ni budak tu siap boleh ambik kalkulator kire satu satu..pertama kali oke ana jumpa cam tu..tak faham betul la...
selalunya la kan orang akan tanya nak plastik ke dik...kita cakap nak je dia akan ambik je plastik dan masukkan barang lebih kurang muat yang sesuai..ni xde r sampai terkoyak plastik tu..kalau mcam tu lebih baik tak payah pakai plastik...nak plastik sebb barang yg ana beli tu kecik kecik ..nnt kalau masuk dalam kereta kang bersepah-sepah...
budak budak....

pastu kami duk jalan-jalan g alamanda cari cadar kahwin..last last tak beli gak atas sebab nak warna idaman tak ade..aiyak tunang o tunang...

pastu sebelum balik singgah giant banting..kat situ sebab adik minta mee goreng mamak...masa tunggu order tu ana dan tunang minum..tunang bagi ana duit seratus buat belanja..dia cakap cam ni..

tunang : ayg,ni duit belanja seminggu,duit  minyak,duit potong rambut yg panjang tu,duit ambik baju nikah dan baju hantaran 3 pasang tu dan duit bayar katil..
ana : amboi... seratus ni besar sangat ke nilainya..sayang sayang
tunang ; pandai pandai la
ana : ni kedekut ke jimat
tunang : pandai pandai ayang cam ne nak buat..
ana : uwahhhhhhhhh kemut  
tunang : tak la nni duit belanja..nanti yg lain lain sayang bagi lain..
ana : :)


pastu kami terus balik......




bye da.....



gelak tak habis mase jumpa ni..kalau tak diam je..kihkih

(gambar xde ok sebab tunang ni payah skip nak bergambar)
 

2 comments:

ros_reeza said...

hihi.. susah nak beza antara jimat ngan kedekut :)

awEEN said...

hehehe..kelako je byk list ana nak kene setle..hehe

There was an error in this gadget

mai-mai tukar link