"Jadilah wanita umpama bunga dalam Kaca, tidak mudah didekati, hanya mereka yang benar-benar mampu dapat menyentuhnya."

Thursday, January 31, 2013

:: cerita itu ::



Assalamualaikum..pembuka bicara…da sebulan genap ana tak update blog ni..bukan sebab tak ada cerita tapi banyak sangat perkara yang ana kena lakukan….
Sebab malam ni nak relax ana cerita yang pertama ni pasal kasut..ya minggu lepas tunang ana putuskan kasut ana dengan pijak belakang kasut ana tu..aishk…putus ok dekat jj plak tu..ana duk syok-syok nak shoping barang hantaran dia…dia kena ganti kasut ana..hahah….terima kasih sayang sebab putuskan kasut ayang…yeh dapat kasut baru huhu..tunang ana cakap cam ni masa pilih kasut tu….
Tunang : cari kasut yg  boleh pakai masa bekerja dan pergi jalan-jalan..jangan sebab kasut putus beli sekrang nanti kat umah xnak pakai da….
Ana: ok yang…pilihkan ye…..
Mak ai…dia pilihkan kasut tumit 3 inci tumitnye…ok berterima seadainya…sebenarnye suke..hihi




Dan minggu lepas juga 26/27 ana sudah pergi kursus kahwin sama-sama dengan tuning ana..kenapa pergi sama-sama?sebab negeri-negeri lain..lain cara penyampaian dia peraturan pun lain sikit dekat Selangor dengan negeri lain…contoh dari segi mas kahwin…wajib bagi rm300 untuk mas kahwin dan masa nikah nanti bila pihak lelaki bagi duit hantarn contoh rm10k masa nikah nanti mereka pengantin lelaki kena sebut macam ni “aku terima nikah minah bt abu dengan mas kahwinya 10ribu3ratus tunai”..dan automatic duit rm10k tu jadi milik isteri tanpa tak ada seorang pun boleh usik duit tu kecuali kalau perempuan itu sendiri nak bagi…Jadi bila tunang ana da dengar sama-sama tak payah susah-susah ana nak duk terang lagi kat dia…sape kahwin dekat Selangor nanti tahu la apa dia punya syarat-syaratnya..dan sekarang juga Selangor da isi borong nikah cerai dengan cara on-line

Tarra perantin yang tak macam perantin…hahah ni pi gatal-gatal test baju sebelah ana dan sebelah tunang ana…ni bukan baju kami..ni test untuk saiz ja..total sume baju cameraman makeup pelamin 2-2 belah pihak rm5k++ siap ade percuma itu dan ini…hihi macam-mcam kami duk bodek mak andam..akhirnya dapat harga murah…da habis murahlah sebab pengantin bajet katanye kan..huhu
Ni plak gambar masa ana adik dan pakcik suma family pergi mandi manda dekat gold cost morib…seorang dewasa rm30.00 kanak-kanak rm20.00..bawa 2tahun free jak..

ok itu sahaja bt masa ni...sat g nak update cek list kahwin pulak.....eeeee banyak lagi nak kena bt ni....




No comments:

There was an error in this gadget

mai-mai tukar link