"Jadilah wanita umpama bunga dalam Kaca, tidak mudah didekati, hanya mereka yang benar-benar mampu dapat menyentuhnya."

Sunday, April 3, 2011

:: tak patut betul::

assalamualaikum kepada semue reader...erm harap kamu kamu dan kamu semue dalam keadaan sihat sejahtera ...ok entry kali ni aku nak bincangkan is...about..hihi..x de pe la..
just nak bagi tahu..
"custemer is right" tak kire la kalau mereka ini bersalah juga..
ok cam ni tau..boleh ke seorang penjual kate cam ni kat pelaggan die..
"saya da bercakap pada orang yang salah"
"macam-macam la akak ni"
ello..awak yang cari pelaggan cam tu ke nak tarik pelanggan beli barang awak awak dan awak tu..berbudi bahase sikit..dan jangan paksa pelaggan bila mereka tak nak beli barang awak tu..mesti die ade komitmen lain yang lebih penting dari membeli barangan awak tu..
aku paling enti la org cm tu....
kalau nak cari pelanggan berkata-kata tu baik berbudi bahasa lagi-lagi kalau kita nak tarik pelaggan tu..dan lagi bila pelanggan tak nak beli baranga tu jangan pakse dan salah ke cakap
"terima kasih kerana sudi terima penerangan kami"..n all la...ape la..
senyum tu kedekut sangat nak bagi...jgn jadi penjual la...
ni kalau pelaggan tak nak beli cakap benda merepek-merepek plak..
da r malas nak merepek..tapi betul la..tadi aku kena kat shoping complex..sengal..

No comments:

There was an error in this gadget

mai-mai tukar link