"Jadilah wanita umpama bunga dalam Kaca, tidak mudah didekati, hanya mereka yang benar-benar mampu dapat menyentuhnya."

Tuesday, March 1, 2011

:: ko lembik ko lemah lembut::

salam...kepada semue pembaca berharap semue sihat hendaknya..hihi

cam skema ayat aku tu kan... da la malas nak citer panjang.
tadi pagi aku kena hujan time pergi kerja lak tu da la tak bawak baju hujan da basah lukus,pastu sejuk plak tu..ishk kesian aku kan....da la bawak motor pastu org langgar air plak tu..kena la kat aku ni...erm...tu berape banyak da..

mengajar hari ini baik je tiada apa-apa masalah..balik dari mengajar ade perjumpaan berkumpulan pulak...erm ada perbincagan untuk pembentangan pada bengkel minggu depan..seterusnya disitu adalah seseorang guru ini membuatkan aku tiba-tiba tersentap...serius memang sentap wei..nak tahu ap..

cikgu tersebut kate : ala raihana ni lembik la..

lembik cam agar-agar tak jadi


LEMBIK!! hampeh...penat-penat aku berkejar sana-sini tibe-tibe die kate lembik..bukan nak bagi semangat tapi bagi kutukkan...
sebenarnya bukan dia yang kata tapi Bos aku yang kata aku cam tu di depan cikgu-cikgu yang lain pada masa aku tiada (kutuk la ni)..die tak tahu aku penat-penat handle semue sorang-sorang plak tu tibe-tibe kate cam tu plak..sedih tau....
lembik-lembik aku pun aku mampu buat tanpa bantuan orang lain tau x...aku tak susahkan kau pun...cume ape yang aku buat tu lambat sikit je dapat hasilnya coz aku buat sorang-sorang dari dalam hingga luar dari atas hingga bawah dari depan hingga belakang....
saya manusia biasa bukan robot kalau robot pun boleh rosak berkerja tanpa henti..
bagilah saya masa saya budak baru belajar...


erm da tutup kes ni...kes seterusnya ialah...
tadi petang aku pi tengok kawan aku yang bersalin ..kembar anak die sungguh cumel sekali..anak lelaki....pic disorokkan atas dasar hormat....huhu cori semue...
ok aku ni kire rapat gaklah dgn die coz aku la ganti tempat die sekarang ni..n than aku pun pi la ngadu macam-macam hihi..manje gitu..hikhik malu...aku cakap pasal lembik tu la..die kte cam ni plak...

kawan: ana,die bkn kte ko lembik tapi lembut..aku tgk ko pun cam lemah lembut je..tp kerja ok ...ko x same cam aku..aku ni garang..erm x nmpk lemah lembut nyer tu..kalau ko ketre sangat...
aku:masalah sekarang da aku memg dari kecik cam ni nak buat cam ne..aku sendiri tak tahu nak ubah cam ne..
(tibe-tibe ingat m.cik cakap sebelum aku jadi cikgu
m.cik:kakak ley ke mengajar budak-budak ni,lembut je orangnyer...)
kawan:ko pedulikan lah pe yang dorang cakapkan tu..
aku:ok...

pandangan orang ni berbezakan..ade kate kau ni jahat la,garanglah,slow la,pemurah sangat.peramah la,penakutlah..pe la semue bagai..tu semue pendapat orang,pe yang mereka nampak tu lah yang mereka akan cakap dan pertikaikan...yang penting sekarang jadilah diri sendiri.
nak jadi cam harimau la..garang dan kuat...haha

2 comments:

TrigYy said...

katakan tak lembik ntuk ana.. hihi

ana raisya said...

haha

There was an error in this gadget

mai-mai tukar link