"Jadilah wanita umpama bunga dalam Kaca, tidak mudah didekati, hanya mereka yang benar-benar mampu dapat menyentuhnya."

Tuesday, July 1, 2014

:: Ramadhan pertama ::

 
 
sungguh aku ni macam sangat-sangat malas memenuhi entry.......lama nak update blog bukan xda cerita tapi atang malas mengetik laptop..ceh ayat.....
tahun ni tahun pertama ramadhan menjadi seorang isteri....tetapi rasa macam bujang bujang lagi bila kami menjalinkan hubungan jarak jauh..bukan bermaksub berjauhan boleh buah sesuka hati semua kena bertanya dan minta kebenaran si suami....
sangat-sangat excited bila dapat berterawikh ke masjid bersama..bersahur bersama dan beberuka bersama..walaupun dapat 2 hari je bersama tapi sangat-sangat teruja dan gembira...syarul kena berkursus hampir 3 minggu sepanjang bulan puasa ni..jadi seminggu akhir puasa nanti baru dia balik...lame kan...
cerita pertama berbuka puasa sebagai suami isteri...
bila syarul dengan yakin membaca doa berbuka puasa di depan keluarga dengan membaca doa makan sahaja..hihi rasa kelakar padahal sebelum tu ada iklan baca doa sebelum buka...ye la kan setahun sekali berpuasa...hihi

tahun ni tahun pertama suami berpuasa dan beraya tanpa ayah kandung disisi..aku raya pertama kali tanpa pak cik kesayangan... mestilah kita percaya yang hidup itu pasti akan meninggal dunia.. al-fatihah untuk yang telah meningglkan kita....
 
amin amin ya raballamin..... semoga roh ditempatkan di tempat-tempat orang-orang yang soleh...


1 comment:

There was an error in this gadget

mai-mai tukar link