"Jadilah wanita umpama bunga dalam Kaca, tidak mudah didekati, hanya mereka yang benar-benar mampu dapat menyentuhnya."

Sunday, January 9, 2011

:hysteria:

Aduhai macam-macam karenah anak-anak murid…menanggis,panjat pagar,guling-guling….
“aku nak balik,nak jumpe bonda,tolong buka pintu tu la” pelajar 5 thun lelaki(pnjat pagar) 

“mama duduk je kat luar,adik belajar cni,mama jangan g mana-mana” pelajar 5 tahun perempuan(guling-guling dalam kelas)
Erm cam ni rupenye ari pertama sekolah..ade yg mule-mule dtg ok stedy je..bile mak die kuar dok meraung..ayowak…hahaha..ade yg lari…erm macam-macam..
Tahun ni dapat pelajar semue yg ddebab-debab,comel-comel, semangat-semangat,kuat makan,lagi ppe ye..kalau yg kecik tu..kecik sangat..hihi…yang seronok nyer lagi bila dapat 2 pasang kembar..lelaki dan perempuan…x th la cam ne nak handle nnt…poning den nanti…huhu…
Tp buat mse ni aku dapat jge kelas sehari je..slebihnye kena cover kelas member kerane die ingin melahirkan anak….kelas di plak kanak-kanak yg ade kat situ semue dengar cakap…bagus..huhu

“cikgu,malam tadi mama ngan ayah tido lewat” pelajar perempuan 5 tahun… huhu

Kesimpulannya nak ambik ati mase hari persekolahan memang susah walaupun da berjanji nak bg macam-macam pada pelajar…kena pujuk baik-baik…erm anak aku nanti cam ne plak…lalalala hihi
Lagi satu erm yang menjadi pelajar tu dok menggis memang la salah satu nyer takut tengok situasi baru,lagi satu bila ade ibu bapa yang dok depan pintu pagar…lagi r pelajar ni dok manje mananggis…tapi bila ayah n ibu balik ok je…tak pun naggis…erm

“cikgu memang biarkan pelajar menanggis ke mase hari pertama ni” ibu kepada pelajar yg dok menggis je… 

“kak,memang kami buat macam tu sekiranye kami pujuk pelajar tetap menggis,ini kerana bukan die sorng je yg kami nak dok kena pujuk” cikgu

“itu lah kat rumah pun kiteorg buat cam tu,bile die dok menggis,kalau die penat nanti tahu la die senyap..” ibu tersebut....

“?&*^%$##@” hihi ...cikgu
 
Jadi kena sedia mental dan fizikal bila menghadapi pembukaan sekolah bagi tahun berikutnyer….








No comments:

There was an error in this gadget

mai-mai tukar link